Saunovanie v minulosti a teraz – Sauna Bratislava

História saunovania siaha do čias pravekých a výhody sauny využívali ľudia už v dobe bronzovej. Už 1600 rokov pred našim letopočtom naši predkovia vedeli ,ako dopriať svojmu telu oddych a regeneráciu rovnako ako to vedia klienti Sauna Bratislava.

Novodobé saunovanie

ako ho poznámednes má korene v severnej Európe, konkrétne vo Fínsku. Prvé sauny boli vlastne jamy vyhĺbené do kopca, v ktorých sa nachádzalo ohnisko. Ohnisko rozpálilo kamene a po poliatí vodou vznikla v saune para. Neskôr sa k účelu saunovania začali stavať zruby a dnes je sauna súčasťou takmer každého rodinného domu vo Fínsku. Podstatou fínskej sauny je prehriatie organizmu a jeho následné ochladenie studenou vodou.

Sauna Bratislava ponúka svojim zákazníkom

relax vo fínskej saune, ktorá vďaka prekrveniu zlepšuje funkčnosť pohybového aparátu, odstraňuje bolesť, vyplavuje toxické látky z tela, otužovaním napomáha predchádzať ochoreniam, zvyšuje elasticitu ciev a zlepšuje kvalitu pokožky. V stredoveku bolo saunovanie rozšírené po celej Európe. V období priemyselnej revolúcie sa na účely saunovania využívali kovové kachle s komínom. Sauna Bratislava využíva vo svojich saunách cédrové drevo ktoré je antibakteriálne a neviaže teplo a tým robí relax príjemnejším.Teplota vo fínskej saune sa pohybuje v rozmedzí od 70 do 100 stupňov Celzia. Za normálnych podmienok je pobyt v miestnosti, ktorej teplota dosahuje 100 stupňov Celzia pre ľudské telo ohrozujúci. Avšak tým, že vlhkosť v saune je nízka, umožňuje ľudskému organizmu pobyt v takto vysokej teplote bez rizika. Sauna Bratislava s radosťou ponúka svoje služby mnohým zákazníkom. Zákazníci, ktorí túžia po kvalitnom oddychu, no predsa sú tu ľudia, pre ktorých sauna nie je zo zdravotných dôvodov vhodná.

Saunu by si mali odoprieť pacienti trpiaci epilepsiou, onkologickými a srdcovo cievnymi ochoreniami, gynekologickými a endokrinologickými ťažkosťami a ľudia s otvorenými ranami na koži. Ak sa Vás tieto ťažkosti netýkajú, Sauna Bratislava je pre Vás tým správnym miestom na oddych a posilnenie zdravia.

Tešíme sa na Vašu návštevu.

Did you like this? Share it!

Zanechajte komentár

Facebook
Instagram