Ako správne saunovať? Poradíme Vám.

Návšteva sauny patrí v súčasnosti medzi najvyhľadávanejšie spôsoby oddychu a relaxácie. A nie náhodou. Saunovanie má totiž mnoho skvelých účinkov na ľudské telo aj myseľ. Využívame však potenciál sauny naplno? Nie vždy a nie všetci návštevníci sauny. Rozhodli sme sa preto, že našim čitateľom (a návštevníkom našej sauničky) poradíme, ako patriť medzi tých, čo si saunu poriadne užívajú a zároveň z nej čerpajú zdravie, krásu a psychickú pohodu. Naše tipy určite ocenia najmä začínajúci ale aj skúsenejší „saunovači“.

Ako začať?

Hoci sa už tešíte na relax priamo v saunovej komore, na začiatku musí byť vždy poriadna sprcha s teplou vodou a mydlom a následné dôkladné osušenie (suchá pokožka sa lepšie potí). Sprcha je nevyhnutná kvôli hygiene. Zbavením sa povrchových nečistôt zároveň pomôžete telu pri vylučovaní škodlivých látok. To je predsa jedným z dôvodov, prečo saunu navštevujete!

Správna poloha.

Sprchu máme za sebou, sme čistý a osušený, tak šup do sauničky. Aby ste si pobyt v nej čo najviac vychutnali a zároveň rovnomerne prehriali celé telo, je potrebné nájsť si správnu polohu. Úplne ideálne je ľahnúť si, pretože tak dosiahnete rovnomerné prehrievanie celého tela. Teplý vzduch sa totiž v saune drží hore, zatiaľ čo studený vzduch je na nižších poschodiach.

Ochladzovanie a oddych.

Ochladzovanie je počas pobytu v saune nevyhnutné a práve vďaka nemu zlepšíte imunitu svojho organizmu (máme pre Vás prichystanú ochladzovaciu vaňu). Pred ochladzovaním je však opäť vhodná sprcha na zmytie potu. S ochladzovaním súvisí aj oddychová fáza saunového cyklu. Po každom pobyte v saunovej komore a následnom ochladení je vhodné oddychovať rovnaký čas, aký ste predtým strávili v saunovej komore. V našej oddychovej miestnosti s občerstvením Vás čaká príjemné relaxačné prostredie. A nezabudnite, práve počas oddychu je najvhodnejšie doplniť tekutiny.

Nepremáhajte sa.

Nezabúdajte, že do sauničky si idete poriadne oddýchnuť a načerpať energiu. Každý človek je iný a jedinečný, a preto odporúčame zostať vnútri len dovtedy, kým je Vám to príjemné. Ak budete načúvať svojmu telu, saunovanie si určite užijete.

Pravidelnosť.

Sauna má pozitívny vplyv na srdce, kožu, kĺby a mnoho ďalších častí nášho tela. Je však jasné, že jednou návštevou sauny sa zázraky neudejú. Základom pre prehĺbenie Vášho zdravia je pravidelná návšteva sauny, odborníci odporúčajú saunovanie minimálne raz týždenne. Začať môžete hneď, v akomkoľvek ročnom období a v akomkoľvek veku. Správny čas je práve teraz!

Užite si to! Tešíme sa na Vás!

Did you like this? Share it!

Zanechajte komentár

Facebook
Instagram